Vrijwilligers bij De Grootste Onderneming van Nederland

1,2 miljoen werknemers van De Grootste Onderneming van Nederland doen meer dan 8 uur vrijwilligerswerk per week. Je bent vrijwilliger wanneer je niet verplicht en onbetaald werk verricht, voor anderen of voor de samenleving. Door jouw hulp blijven scholen, moskeeën, kerken, maatschappelijke organisaties en ziekenhuizen draaiende. 

Hieronder maak je kennis met enkele vrijwilligers van De Grootste Onderneming van Nederland, lees je wat jouw rechten zijn als vrijwilliger en waar je terecht kunt voor meer informatie.
 

Onze vrijwilligers

Feiten & Cijfers

Jouw rechten als vrijwilliger

Vrijwilligers vergoeding

De organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk doet is niet verplicht om hiervoor een vrijwilligersvergoeding te bieden. Dit mag echter wel. Het maximale bedrag dat je voor je vrijwilligerswerk mag verdienen is € 170 per maand en € 1.700 per jaar.

Onkosten vergoeding

Wanneer je een onkostenvergoeding krijgt (gebaseerd op daadwerkelijk gemaakte kosten tijdens je werk), hoef je hier geen premie of belasting over te betalen.

WW-uitkering

Je hebt het recht om je eventuele WW-uitkering te behouden wanneer je vrijwilligerswerk doet. Hiervoor zijn wel enkele voorwaarden vastgesteld. Kijk deze video van het UWV om te zien wat je rechten en plichten precies zijn. 

Vrijwilligers verzekering

99% van de Nederlandse gemeenten biedt een vrijwilligersverzekering. Dit betekent dat zij mensen uit hun gemeente verzekeren bij vrijwilligerswerk. Wil je een aanvullende verzekering afsluiten? Kijk dan eerst op de website van jouw gemeente om uit te zoeken wat zij al voor jou dekken.

Meer weten?

Op het Platform Vrijwillige Inzet van de NOV vind je al het nieuws en de informatie over vrijwilligerswerk. Kijk hier als je meer wilt weten over wetten en regels, in gesprek wil met andere vrijwilligers of op zoek bent naar vrijwilligerswerk.

Platform Vrijwillige Inzet

Op de website van de Rijksoverheid worden beleidsplannen, wetten en regels uitgelegd voor burgers en bedrijven. Je vindt hier alle regels en wetten waar je aanspraak op kunt doen als vrijwilliger.

Rijksoverheid

Alles wat jij doet is veel meer waard dan keiharde euro's, maar we willen je met deze salaristool laten zien hoeveel het je zou opleveren als je hetzelfde werk voor een baas zou doen.

Doe hier de test